fbpx Skip to main content
Nyheter

Acobia tar hem miljonaffär

By 12 december, 2019No Comments

Peab har fått uppdraget att uppföra en del av Servicebyggnad 57 på Malmö sjukhusområde. Beställare är Region Skåne och kontraktssumman uppgår till 132 MSEK. Acobia har under våren 2019 haft ansvar för, och avslutat, första fasen av styrentreprenaden till Servicebyggnad 57 på Malmö sjukhusområde.  Läs mer om hur Region Skåne bygger ut Malmö sjukhusområde här.

Acobias del av den totala kontraktssumman på 132 MSEK, är 12,4 MSEK. 

Som fortsättning har Acobia skrivit avtal med Peab för styrentreprenaden i Fas 2-arbetet. Vilket kommer att starta i mitten av 2020, arbetet pågår i två år och avslutas i mitten av 2022. Uppdraget innebär att Acobia installerar styr och övervakningssystem där effekten blir en effektiv och komfortabel byggnad, samtidigt som lösningen är mer kostnadseffektiv. 

”Acobia sätter stort värde på denna affär och vi ser det som ett naturligt steg i vår strävan att etablera oss som en betydande aktör inom segmentet Healthcare. Vi har goda erfarenheter av att utveckla lösningar för känsliga miljöer som sjukhus och vårdinrättningar”

– Mats Agblad, VD Acobia

Erfarenhet inom offentlig sektor

Acobia har ett samarbete med Region Skåne som sträcker sig över fem år och ser därför positivt på ett fortsatt samarbete där vi installerar styrsystem och övervakningssystem till Malmös nya sjukhusområde. I tidigare uppdrag har Acobia bytt ut gamla styrsystem i Lunds universitetssjukhus på ett sätt som inte påverkade verksamheten, något vi alltid strävar efter vår roll som integratör. Acobias lösningar används av flera Landsting som Västra Götalands och Region Kronobergs, Västmanland, Region Jönköping och Region Östergötland.

Vill du veta mer om vad vi på Acobia gör? Se våra projektfilmer här.