fbpx Skip to main content
Nyheter

Acobia får förtroende att styra Tingstadstunneln

By 20 oktober, 2021oktober 28th, 2021No Comments

– en av Västsveriges viktigaste vägförbindelser.

Acobia har av SICE Nordics blivit utvalda till ​​​​uppdraget som upphandlats av Trafikverket. Att inom ramen för delprojekt Installation ersätta det befintliga styrsystemet. Uppdraget innebär en leverans av ett nytt komplett styr- och överordnat system, som styr alla tekniska system i tunneln. Acobia ansvarar således även för integrationen mot NTS, Trafikverkets nationella trafikledningssystem. Vi har i detta projekt valt att stärka vårt partnerskap med Siemens då de uppfyller de robusta och komplexa tekniska krav som projektet kräver utan att göra avkall på användarvänlighet.

Hanna Mandir Acobia

Tingstadstunneln, med daglig trafik på ca 120 000 fordon, har stor påverkan på Göteborgs trafikbild och därmed sätts höga krav på anläggningens tillgänglighet. Acobias långa erfarenhet av komplexa tunnelprojekt kommer förhoppningsvis att bidra till att begränsa projektutmaningarna. Vi ser ödmjukt och stolt fram emot uppdraget och ett gott samarbete med SICE såväl som med Trafikverket, säger Hanna Mandir, Affärsområdeansvarig Smart Infrastruktur, Acobia. 

Enrique Pérez SICE

Acobia’s experience corresponds perfectly to what we need in this project where the most crucial part is to deliver the new tunnel on time. An important aspect in our choice of partner was that the Swedish Transport Administration feels confident in working with Acobia within this complex infrastructure area. SICE also value Acobia’s modern way of working, with a tight collaborative approach, fast decision making and adaptability which contributes to this type of project. At SICE Nordics we are looking forward to a strong and constructive collaboration with Acobia, says Enrique Pérez, Country Manager, SICE Nordics. 

Visionsbild kring hur tunnelns färdigställda resultat kan se ut, läs mer om renovingsarbetet här.

För mer information om projektet kontakta
Hanna Mandir – Affärsområdeansvarig Smart Infrastruktur
hanna.mandir@acobia.se                        
 +46 (0)704 79 49 90


I över 25 år har vi på Acobia hjälpt kunder med smarta system och datadrivna lösningar. Det innebär bland annat större trygghet och stabilitet, ökade intäkter och minskade kostnader. Med våra välbeprövade verktyg och metoder för automatisering och systemintegration skapar vi en effektiv och säker produktionsanläggning. Om du har några frågor om hur vi jobbar med det, kontakta oss!

Vill du få mer information om olika projekt som vi på Acobia har levererat kan du göra det enkelt via knappen nedan