fbpx Skip to main content
Nyheter

Acobia sätter definitionen av en smart fastighet med Ernst Rosén

By 18 augusti, 2020No Comments

Under våren 2020 startade Acobia ett fastighetsprojekt inom smarta fastigheter tillsammans med Ernst Rosén. Acobia hjälper Ernst Rosén i deras resa med expertkunskap inom fastighetsautomation och integration. I dagsläget finns många parallella och aktiva system i fastigheterna, men få system som sömlöst kommunicerar med varandra. Ett upplägg som inte är gynnsamt för en smart fastighet.

Acobia har då kommit in för att presentera vad framtiden kan innehålla samt rekommendera vilken infrastruktur som Ernst Rosén bör satsa på för att skapa smarta fastigheter som håller för framtiden. I detta arbete behöver man diskutera frågor så som;
Hur kan en fastighet bli en del av ett ekosystem som består av olika ihopkopplade tjänster? Vad händer när man skapar ett självreglerande hus där hyresgästen skapar ett boende och en livsstil baserat på sina egna intressen och vanor? Det är den visionen som Acobia och Ernst Rosén är i full kraft med att definiera och utmana vedertagna uppfattningar om vad en fastighet är. För oss är det så mycket mer än ett boende för människor. För oss är en fastighet en plats som ska kännas trygg, miljövänlig och smart.

Läs mer om vad vi gör för att skapa en smartare värld här.

Träffa en av personerna som ligger bakom Ernst Roséns digitaliseringsresa som Acobia är en del av

Karl Alfredsson Ernst Rosén
Karl Alfredsson
Chief Digital Transformation Officer

Han beskrivs nog bäst som en ”doer” in i benmärgen och med ett brinnande intresse för det digitala transformationssamhället som inte undgår någon. Detta kombinerat med en bakgrund inom teologi, idéhistoria och många års arbete inom utbildningslandskapet blev grunden för att Karl rekryterades som utvecklingschef till Lin Education, för att senare bli deras Vice VD.

Med de erfarenheterna var han senare en självklar spelare i lagbygget hos Ernst Rosén. Idag driver han den digitala transformationen som Ernst Rosén befinner sig i nu. Kul tycker vi, då Karl även är en av anledningarna till att Acobia ihop med Ernst Rosén driver ett automationsprojekt inom smarta fastigheter.

Acobias och Ernst Roséns samarbete började med en sökning på Google. Eftersom vi blev ett av de första alternativen av sökresultatet av experter inom automation och digitalisering. Några dagar senare var mötet bokat och idag pågår ett spännande arbete för fullt. Vill du veta mer om Ernst Rosén och deras framtidsprojekt kan du läsa om det här.

Här kan du även se en film om Acobias egna digitaliseringsresa.