fbpx Skip to main content
Nyheter

Acobia integrerar ett av Sveriges största och smartaste infrastrukturprojekt

By 8 juni, 2020No Comments

Göteborg växer – både sett till antalet människor men också geografisk. För att stödja denna tillväxt har staden initierat Västlänksprojektet, ett projekt som också behöver framtidssäkras. Västlänken möjliggör en utökad tillgänglighet till att åka hållbart och kollektivt där målet är att göra resenärers vardag smidigare, snabbare och smartare.

Som ett led i det kommer pendeltågstrafiken i regionen att utökas. Därför byggs denna 8 km långa tunnel avsedd för pendeltåg med tre nya stationer under jord i Göteborg, vid Centralstationen, Korsvägen och Haga. Tunneln beräknas att ha en kapacitet för 130 000 resor som kommer ske varje dag via Västlänken, projektet planeras att färdigställas under 2026.

Vill du komma i kontakt med oss på Acobia gör du det enkelt här.

Vad gör Acobia?

Med den senaste kunskapen är vi med och skapar integrationer för alla system i Västlänken och säkerställer en hållbar teknikinfrastruktur. Med smart integration och långsiktiga lösningar rustar vi för både nuvarande och framtida behov. 

Se fler filmer om några av Acobias projekt här.