fbpx Skip to main content
FastighetsautomationIndustriell IT & AutomationTrender och samhällsperspektiv

Farris Bad ”We Care Hotel Of The Year” – Energibesparing i samarbete med AcobiaFLUX

By 2 februari, 2018september 23rd, 2019No Comments

Utav 190 Nordic Choice Hotel har Farris Bad i Larvik blivit utsett till ”We Care Hotel Of The Year 2018”.  Priset tilldelas hotell med fokus på människor, miljö och lönsamhet. Utnämningen bidrar till att införa åtgärder för de olika kategorierna med syfte att skapa en hållbar produkt. 

Farris Bad har genomfört ett antal åtgärder som syftar till att minska energikostnaderna.

Hotellchef Andreas Nilsson beskriver:

Vi har installerat ett styr- och övervakningssystem som gör att vi kan spara 12 procent i energikostnader. Till exempel sänker vi badrumstemperaturen med 4 grader från 01:00 till 04:00 på natten. Det gäller att hitta kreativa idéer och lyckligtvis har vi inspirerande medarbetare som kommer på dessa lösningar åt oss.

En av dessa anställda är teknisk chef Jan Martin Rolfsen, han säger följande:

Med ett styr- och övervakningssystem levererat av AcobiaFLUX har vi integrerat byggnadens olika tekniska system till en gemensam plattform. Det har möjliggjort anslutning till hotellets bokningssystem vilket innebär att hotellrummens energistatus styrs automatiskt beroende på om rummet är bokat och ska stå redo för användning eller inte. På det sättet står inte rummen för onödig energiförbrukning. Styr- och övervakningssystemet från AcobiaFLUX har gjort att jag har den översikt som behövs för att styra anläggningen, det har förenklat drift och underhåll samt att det möjliggör besparingar. Dessutom har receptionen effektiviserat sitt arbete vilket har resulterat i ökad kundnöjdhet.