fbpx Skip to main content
FastighetsautomationIndustriell IT & AutomationTrender och samhällsperspektiv

Farris Bad ”We Care Hotel Of The Year” – Energibesparelse i samarbeid med AcobiaFLUX

By 24 januari, 2018september 23rd, 2019No Comments

Av 190 Nordic Choice Hotels ble Farris Bad i Larvik utnevnt til ”We Care Hotel Of The Year 2018”.  Prisen tildeles hotell med fokus på People, Planet og Profitt. Her hjelper det å innføre tiltak i de forskjellige kategoriene for å kunne skape et holdbart og bærekraftig produkt. Farris Bad har iverksatt en rekke tiltak som har til hensikt å redusere energi kostnadene.

Hotellsjef Andreas Nilsson uttaler:

– Vi har installert et Toppsystem som gjør at vi sparer 12 prosent i energikostnader. For eksempel senker vi baderomstemperaturen med 4 grader fra klokken 01.00 til 04.00 på natten. Her gjelder det å finne kreative løsninger, og vi har heldigvis inspirerende ansatte som finner disse løsningene for oss.

En av disse ansatte er Teknisk sjef Jan Martin Rolfsen, han uttaler følgende:

– Med et Toppsystem levert av AcobiaFLUX har vi integrert byggets ulike tekniske systemer opp til en felles plattform. Det har muliggjort oppkobling mot Hotellets Bookingsystem og dermed styres hotellrommenes energistatus automatisk alt etter om rom er booket og står klart, er i bruk eller ikke er booket. På den måten vil ikke rom «stå» å forbruke unødig energi. Toppsystemet fra AcobiaFLUX har gjort at jeg har fått oversikten som trengs for å styre anleggene, forenklet drift og vedlikehold, og et system som muliggjør besparelser. I tillegg har resepsjonen effektivisert sitt arbeid som har resultert i økt kundetilfredshet.