fbpx Skip to main content
Industriell IT & AutomationTrender och samhällsperspektiv

AX-PODDEN avsnitt 4: Jenny Nyberg – Artificiell intelligens i all ära men hur blir vi smartare?

By 27 september, 2017september 23rd, 2019No Comments

Nu släpper vi det fjärde avsnittet i AX-PODDEN. I det kan du lyssna på Jenny Nyberg – Artificiell intelligens i all ära men hur blir vi smartare?. Jenny är doktor i Neurovetenskap vid Göteborgs Universitet. Hon forskar om hjärnans hälsa och hur den påverkas av bland annat fysisk kondition. Efter många år av grundforskning där hon studerade den vuxna hjärnans formbarhet och stamceller i hjärnan så utför hon i nuläget epidemiologisk forskning – de studerar hur fysisk kondition kan påverka risk för olika neurologiska och psykiatriska sjukdomar. Jenny är också vice ordförande för Brain Athletics och tycker det är viktigt att komma ut med kunskap till allmänheten om hur man kan behålla sin hjärnhälsa och sina hjärnfunktioner genom livet.

I AX-PODDEN, en trendspaning inom digitaliseringen pratar vi om det spännande skede vi står inför och hur du som företagsledare, medarbetare eller bara du som människa kan tänka och göra när den nya tekniken förändrar våra liv. För visst är det så att automatiseringen och digitaliseringen redan har förbättrat våra liv men hur länge kommer denna trend att fortsätta och vad innebär den för dig? Kommer robotik och Artificiell Intelligens bli lika stort som Internet blev? Frågorna är många och tillsammans med spännande gäster besvara vi några av dem.