fbpx Skip to main content
Infrastruktur

Svindersviksbron i Nacka, där AcobiaFLUX har varit en del av projektet, är nominerat till Svenska Ljuspriset

By 31 maj, 2017september 23rd, 2019No Comments

Nio projekt som färdigställdes i Sverige 2016 är nominerade till Svenska Ljuspriset 2017. Svenska Ljuspriset är en årlig tävling arrangerad av de tre belysningssällskapen: Sydsvenska, Västsvenska och Svenska Belysningssällskapet tillsammans med tidningen Ljuskultur. Tävlingen syftar till att uppmärksamma den höga nivån av ljusplanering i Sverige. Juryn bedömer visibilitet, estetik, funktion, teknik och miljö, samt projektens komplexitet, som bedöms lika när det gäller både små och stora projekt, belysningsidé, genomförande och det slutliga utfallet.

foto: Nacka kommun/Fredrik Hjerling

Svindersviksbron i Nacka är ett av de nio projekt som är nominerade till priset 2017 och vi på AcobiaFLUX är stolta att vi varit en del i detta projekt och omnämns som Elinstallatör i nomineringen. Arbetet utfördes efter att Nacka kommun beställde belysningen som är till för att det ska kännas tryggt att röra sig på bron även när det är mörkt. Ljusets gestaltning av bron är även en symbol som binder samman Kvarnholmen med centrala Nacka. AcobiaFLUX hade totalansvaret för hela entreprenaden av de tekniska systemen för hela kvarnholmsförbindelsen.

Läs mer om nomineringen på Byggindustrin.se och på Teknikdygnet.se.

AcobiaFLUX är en etablerad och välrenommerad totalleverantör inom affärsområdet Infrastruktur.