fbpx Skip to main content
FastighetsautomationIndustriIndustriell IT & AutomationInfrastruktur

Ny VD på AcobiaFLUX

By 21 november, 2016september 23rd, 2019No Comments

Mats Agblad, operativ chef för AcobiaFLUX sedan maj 2015, med bakgrund som VD inom livsmedelsindustrin och stort intresse för ledarskapsutveckling tar över stafettpinnen när Mikael Nilsson lämnar över efter 18 år på VD-posten.

MA2

Tillför viktig kompetens
AcobiaFLUX nya VD, Mats Agblad, tillför förutom energi och nya synsätt, flera viktiga byggstenar som vi behöver framöver, säger förre VD:n Mikael Nilsson. Han kan tillverkningsindustri, har coachat många år inom ledarskap och har ett stort nätverk av kontakter efter många år som ledare inom industrin. Det kommer att vara mycket viktigt när vi tar nästa steg i utvecklingen av vår verksamhet.

Redan varm i kläderna
Mats kom in som operativ chef i maj 2015. Redan då tog han över många av VD´s arbetsuppgifter, och driver sedan dess även det viktiga arbetet att utveckla ledarskapet inom bolaget. Därför känns det naturligt att Mats även tar över det fulla ansvaret som VD, tillägger styrelseordföranden Steve Ribbestam.

Djupare kunskap efterfrågas
Systemintegrationen ökar enormt och med den även mängden data. Det ställer i sin tur högre och högre krav på smarta automatiserade system för att behandla datamängden. För ett antal år sedan låg AcobiaFLUX fokus på den tekniska systemleveransen säger nya VD:n Mats Agblad, men numera är vi helt inriktade på lösningens värde för kunden. Det är kärnan i vårt erbjudande. Kan man mäta och styra allt, måste man veta vilken information man ska utvärdera för att nå resultat. AcobiaFLUX bidrar med just det. Den kunskap vi har, och de lösningar vi arbetat upp genom åren, ger oss möjlighet att hjälpa kunden att snabbt och säkert nå sina mål.

Effekt viktigare än teknik
När tekniken blir mer och mer lättillgänglig och flexibel, växer antalet valmöjligheter. Då måste varje projekt ha en tydlig mening och förväntad effekt. Ju bättre vi förstår kunderna inom de verksamhetsområden där vi är riktigt starka, desto mer målinriktat kan vi driva projekten. Våra analyser och åtgärdsförslag blir då också mer pricksäkra. I och med att allt är tekniskt möjligt idag, går vi mot specialisering och spetskompetens. Vi blir bättre och bättre i de branscher vi valt att agera inom, avslutar VD Mats Agblad.

Framtiden är vår
Förre VD:n Mikael Nilsson kommer även i fortsättningen att finnas inom koncernen, men kommer att jobba med långsiktig strategisk inriktning och utveckling. Jag och Mats har känt varandra i över tio år, och jobbat tillsammans nu i ett och ett halvt år, och jag ser enormt positivt på vad Mats kommer att tillföra framöver, säger han.