fbpx Skip to main content
20-årsjubileumAcobiaFLUX EventEnergieffektiviseringFastighetsautomationIndustriIndustriell IT & AutomationInfrastrukturStyrning- och övervakningssystemSystemintegrationSystemutvecklingTeknisk verksamhetskonsultTrender och samhällsperspektiv

Del 8 – AcobiaFLUX 20 år (1995-2015). År 2013-2015. Händelserika år och nu ser vi fram emot att fortsätta skapa en framgångsrik historia!

By 17 december, 2015september 23rd, 2019No Comments

Vi har nu kommit fram till den sista delen i AcobiaFLUX historiska resa.

20a¦èrs logotyp

Under 2013 växer vi ytterligare genom samgående med epg.sys. Det leder till ett nytt kontor i Tranås. Epg.sys hade sedan 1999 specialiserat sig på lösningar för styrning och övervakning av värme, ventilation, kyla, säkerhet och temperaturer i fastigheter. Genom samgåendet fick vi ännu mer muskler inom integration. Vi breddade såväl vår kundbas som vår kompetens för att möta framtidens krav.

AX_EPG

Under hösten 2013 anordnade vi en Trendworkshop. Vi bjöd in aktörer i branschen för att tillsammans spana på trender inom Industriell IT & Automation. Deltagare från systemleverantörer, systemintegratörer, slutkunder, högskolor och fackpress träffades under en dag för att gemensamt besvara frågan: Vilka förändringar i omvärlden kommer att ha störst påverkan på branschen för Industriell IT & Automation de kommande 10 åren? Trendworkshopen leddes av Kairos Futures som arbetar med strategisk omvärlds- och framtidsanalys. Trendworkshopen gav inte bara intressanta perspektiv på trender och utmaningar som vi står inför. Utan den blev även en plattform för nätverkande, nya och gamla relationer skapades och underhölls mellan olika aktörer inom branschen.

kollagetrendws

Under våren 2014 kom Øresundsbron på besök i Göteborg. Många tog chansen och fick träffa de som arbetade i vårt spännande projekt för Øresundsbron. Genom olika presentationer fick deltagarna inblick i projektet. De fick också se en fullskalig testmiljö av systemet som vi i nära samarbete med Øresundsbron arbetat med för att ersätta brons styr- och övervakningssystem. Projektet avslutades under 2015 med mycket gott resultat. Det goda samarbetet mellan oss och Øresundsbron fortsätter nu i andra former och i nya projekt.

Øresundsbron på besök

AcobiaFLUX-dagen – en gång är ingen gång men tre gånger är en tradition och nu är AcobiaFLUX-dagen en årlig happening i branschen. I maj 2013 gick den första AcobiaFLUX-dagen av stapeln på Restaurang ETT, mitt i händelsernas centrum på Avenyn i Göteborg. År 2014 genomförde vi återigen en lyckad AcobiaFLUX-dag, denna gång i centrala Stockholm på Scandic Anglais. Till AcobiaFLUX-dagarna bjuder vi in kunder och samarbetspartners till en inspirerande eftermiddag med ett viktigt fokus – Vilka möjligheter till utveckling ges genom Industriell IT & Automation. Under AcobiaFLUX-dagarna får deltagarna ta del av vad framtiden har att erbjuda genom en rad spännande presentationer och föreläsningar med fokus på Industriell IT & Automation. Under 2015 års AcobiaFLUX-dag såg vi också till att fira våra 20år tillsammans med våra kunder och samarbetspartners. Det blir en extra lyckad AcobiaFLUX-dag. I samband med den hade ”AcobiaFLUX 20år och 50 till” världspremiär. Nu ser vi redan fram emot 2016 års AcobiaFLUX-dag!

Kollage AX-dagen alla

I år har det varit full fart på AcobiaFLUX inte bara med anledning av vårt 20-årsjubilum. Under året har vi implementerat vår nya projektprocess prAXis – Projekt med AcobiaFLUX – Integration och Samverkan, som är en generisk process där fokus ligger på förväntat resultat med avseende på ekonomi, kvalitet och tid – oavsett projekttyp eller uppdrag. Vi har också bland många andra spännande projekt och kunder fortsätt att vinna förtroendet i nya uppdrag till Region Skåne Regionservice. Det nya och senaste uppdraget i raden omfattar en modernisering av befintliga styrsystem för Skånes universitetssjukhus i Lund (SUS i Lund)Vi har fortsätt att expandera i Malmöregionen. Denna positiva utveckling är en följd av att Beijer Electronics sett över sin Nordiska organisation då Mitsubishi Electric kommer ta över försäljningen av automationsprodukter i egen regi. I samband med detta har medarbetare från projektavdelningen på Beijer Electronics valt att söka nya utmaningar hos AcobiaFLUX. Sju nya medarbetare och ett nyrenoverat kontor på Derbyvägen i Malmö är resultatet. Under våren 2015 tillträdde Mats Agblad som COO, han ska nu leda det operativa arbetet med många spännande, intressanta och utmanade projekt och händelser framöver. Vi ser fram emot att fortsätta skapa en framgångsrik historia tillsammans med våra kunder och samarbetspartner detta är bara början – ”AcobiaFLUX 20år och 50 till”!

karta

Har du missat tidigare delar i vår historiska resa?