fbpx Skip to main content
20-årsjubileumAcobiaFLUX EventFastighetsautomationIndustriIndustriell IT & AutomationInfrastruktur

Del 7 – AcobiaFLUX 20 år (1995-2015). År 2011-2012, AcobiaFLUX antar nya utmaningar och tar grepp om Malmöregionen

By 10 november, 2015september 23rd, 2019No Comments

20a¦èrs logotyp

Som vi berättade i förra delen av vår historiska resa, avslutade vi alltså 2010 med att Malin Ewerlöf Krepp och Mikael Mattsson, Optimore startade upp programmet Challenge 2011. Ett program där vi tillsammans med våra kunder och samarbetspartners fick anta utmaningar för att nå personlig och organisatorisk utveckling.

challengebild

Vi hade sedan tidigare drivit ett långsiktigt hälsoarbete men under 2011 togs ett ännu större grepp som kopplade samman motion, kost och mental träning med organisationsutveckling. Målet var inte att bli fysiska atleter. Istället handlade det om att med små medel utvecklas i vardagen och få ut mer av livet, både privat och professionellt. Under namnet Challenge 2011 bjöds kunder och samarbetspartners in till gemensamma träningstillfällen samt till seminarium inom kost och mental träning. Alla deltagare i programmet erbjöds att tillsammans i ett team genomföra GöteborgsVarvet. En mental och fysisk prestation. Det var en utmaning som många antog och genomförde med bravur. GöteborgsVarvet har blivit en återkommande och mycket uppskattad utmaning för medarbetare och kunder som vill delta.

gbgvarvetkollage

Det vi lärde oss under Challenge 2011 lever fortfarande kvar hos oss i AcobiaFLUX. Vi har nu utvecklat programmet och kallar det för Challenge 2017. Det innebär att vi varje år genomför ett antal aktiviteter som syftar till just personlig och organisatorisk utveckling. Dessa aktiviteter är viktiga pusselbitar för att förstå varandra och våra kunder ännu bättre. Det leder till ett förbättrat samarbete både internt och externt.

Logotype Challenge 2017

Under 2011 vinner AcobiaFLUX upphandlingen när Øresundsbron ska investera 42 miljoner DKK i ny teknik för trafikstyrning. Projektet att ersätta styrsystem som reglerar all motorvägstrafik och övriga tekniska system på bron och i tunneln avslutades under 2015 med mycket gott resultat. Det goda samarbetet mellan oss och Øresundsbron fortsätter nu i andra former och i nya projekt.

_MG_3749

Uppdraget att modernisera Øresundsbrons tekniska system gav de rätta förutsättningarna för att expandera i Malmöregionen. Under 2012 tog AcobiaFLUX ett stadigare grepp om den skandinaviska marknaden genom att öppna ett kontor i Malmö. För att verkligen sätta vårt namn på kartan i Malmöregionen bjöd vi in till ett event som vi kallade ”Hur styr man en bro?”. Eventet blev lyckat och över 90 deltagare kom. Johan Nord från Øresundsbron och representanter från AcobiaFLUX tog med deltagarna på en spännande resa som handlade om Øresundsförbindelsen. Deltagarna fick veta vad är det som händer bakom kulisserna när Øresundsbron stänger och hur modern teknik används för att styra trafikflöden och ge information till allmänheten.

hur styr man en bro

Under 2012 tog vi mässdeltagandet på Scanautomatic till nya nivåer genom vårt mässfokus ”The sky ain’t the limit”. Vi visade upp vårt nya koncept Cloud Automation – AcobiaFLUX koncept för cloudtjänster. Vi lyfte även frågor kring cloudtjänster till en högre höjd. Vi bjöd in till en paneldebatt där vi tillsammans med ledande leverantörer och Universitet lyfta frågor kring cloudtjänster och automation. Efter paneldebatten blev det en härlig AfterWork i vår SkyBar där Kayo höll i taktpinnen.

mässa 22

I nästa del av vår historiska resa når vi fram till 2015, alltså slutet på denna resa. Efter det är det dags att skapa ny historia tillsammans, detta är bara början ”AcobiaFLUX 20 år och 50 till”.

Har du missat tidigare delar i vår historiska resa?