fbpx Skip to main content
20-årsjubileumAcobiaFLUX EventFastighetsautomationIndustriIndustriell IT & AutomationInfrastrukturStyrning- och övervakningssystemSystemintegrationTeknisk verksamhetskonsultTrender och samhällsperspektiv

Del 6 – AcobiaFLUX 20 år (1995-2015). År 2009-2010, AcobiaFLUX satsar på mässor och världsmästartiteln ger ringar på vattnet

By 18 september, 2015september 23rd, 2019No Comments

Under åren 2009-2010 är de full fart. AcobiaFLUX gör en storsatsning på Scanautomatic under 2009, det är förövrigt sista gången mässan hålls i Stockholm. Det är lågkonjunktur och inte lika många vågar investera i att ställa ut på mässa. AcobiaFLUX gör dock en storsatsning och vi bjuder in våra partners Beijer Electronics och Schneider Electric att ställa ut i vår monter. Det visar sig vara ett lyckat drag. Besökarna uppskattar att våra samarbetspartners är tillsammans med oss, som integratör, i vår monter. Sara Varga, som några år senare slår igenom på allvar i Melodifestivalen, gör succé som DJ i montern under våra härliga After Worker.

kollagemässa2009

Under mässan får AX Alarm Manager sin riktiga officiella lansering och mottas väl av besökarna som är mycket nyfikna på produkten. AX Alarm Manager är vår populära produkt för larmhantering, larmhistorik och statistik.

20091014_4

Under 2009 besöker ett stort gäng från AcobiaFLUX Sydney och Citects huvudkontor för en bootcamp. Med anledning av att AcobiaFLUX 2008 blev utsedd till Världens bästa Citectintegratör var deltagandet en självklarhet, många viktiga kontakter stärktes och skapades.

bootcamp citect

AcobiaFLUX drar under 2010 västerut mot en ny marknad och etablerar sig i Norge. 2008 års utnämning till Världens bästa Citectintegratör skapade nya möjligheter och ett dotterbolag i Norge blir resultatet efter att AcobiaFLUX blivit kontaktat av den norska distributören av Citect. Under hösten 2010 etableras AcobiaFLUX AS i vårt västra grannland.

norge

Under 2010 gör AcobiaFLUX åter en stor satsning på Scanautomatic. Under denna mässa visar vi stolt upp vårt nya koncept AX Quick Eye – Konceptet för integrering av tekniska system. Vi visar även upp förra årets heta produkt AX Alarm Manager.

kollagemässa2010

Under mässa lanserar vi också vår Facebook-sida som är vårt första steg in i de sociala mediernas värld. Arbetet med sociala medier har lett oss fram till att vi idag också finns på LinkedIN, Youtube, My newsdesk samt att vi startat Automationsbloggen. Genom dessa kanaler når vi med enkla medel de med stort intresse för oss samt Industriell IT & Automation.

I samband med vårt mässdeltagande under Scanautomatic 2010 startar Malin Ewerlöf Krepp och Mikael Mattsson, Optimore upp programmet Challenge 2011, som innebär att vi tillsammans med våra kunder antar nya utmaningar. Men mer om det får du läsa om i nästa del av vår historiska resa…

Har du missat tidigare delar i vår historia?

Och… du har väl inte missat musikvideon “AcobiaFLUX 20 år och 50 till“.