fbpx Skip to main content
20-årsjubileumIndustriell IT & Automation

Del 3 – AcobiaFLUX 20 år (1995-2015). 2000-2005 från samarbete till sammanslagning, AcobiaFLUX bildas

By 7 april, 2015september 23rd, 2019No Comments

20a¦èrs logotyp

Under början av 2000-talet börjar Acobia och FLUX stöta på varandra i diverse projekt. Acobia, med VD Mikael Nilsson, arbetade med Automation, samtidigt som FLUX med VD Martin Esping arbetade med Industriell IT. De båda företagen möttes tidigt som leverantörer i stora projekt. Redan första gången bolagens representanter träffades pratade man om hur bra verksamheterna kompletterade varandra. Men ännu var tiden inte inne. Båda företagen behövde växa och utvecklas ytterligare innan tiden var mogen för att utöka samarbetet.

År 2004 var det tiden mogen för djupare diskussioner kring en eventuell sammanslagning, Mikael Nilsson och Martin Esping träffas därför på O´Learys i Göteborg för ett förutsättningslöst samtal kring en eventuell sammanslagning.

_MG_3900

När man gick djupare i diskussionerna upptäckte man att företagen passade ihop som pusselbitar. Genom att gå samman kunde man erbjuda kunderna en mycket mer komplett palett av tjänster och produkter samtidigt som man fick möjlighet att ta sig an både större och mer avancerade projekt. År 2005 blir därför AcobiaFLUX ett faktum vilket snart visar sig vara något kunderna uppskattar!

Logotype_RGBFöretagen Acobia och FLUX blir alltså officiellt AcobiaFLUX i juli 2005. Sammanslagningen syftade till att erbjuda de helhetslösningar och den spetskompetens som kunderna sökte. Man flyttar i Göteborg ihop i nya lokaler, på Bror Nilssons gata på Lindholmen, där vi fortfarande håller till, detta för att ge företaget en riktig nystart.

Missa inte nästa del i vår historiska resa, då berättar vi hur AcobiaFLUX utvecklas och tar form under de första åren efter sammanslagningen.

Har du missat tidigare delar i vår historia?