fbpx Skip to main content
20-årsjubileumIndustriell IT & Automation

Del 2 – AcobiaFLUX 20 år (1995-2015). 1997-2003 FLUX bildas och tar form

By 3 mars, 2015september 23rd, 2019No Comments

20a¦èrs logotyp

Nästa steg i AcobiaFLUX historiska resa handlar om när FLUX bildas och tar form, detta sker mellan åren 1997-2003. År 1997 tar Martin Esping magisterexamen i programvaruteknik från Blekinge Tekniska Högskola, den enskilda firman är redan igång med uppdrag. Martin kommer att ha en central roll i FLUX och för sammanslagningen med Acobia. Martins studiekamrater (Bla. Linus Girdland och Fredrik Hall) startar också samma år företaget FLUX i Ronneby. FLUX fokus var telekom då Karlskrona/Ronneby var ett centrum för telekom på den tiden, med Europolitan och Ericsson som stora drivkrafter.

flux-logo-554x233

Ett stort jobb för Asko Cylinda kräver 1999 mycket resurser från Martin och hans enskilda firma och han beslutar sig för att använda FLUX. Martin blir under samma år delägare i FLUX och flyttar till Göteborg för att öppna FLUX kontoret där. Kontoret i Göteborg återfinns i samma byggnad som AcobiaFLUX sitter idag. I och med Martins inträde i FLUX läggs ett större fokus på Industriell IT. FLUX blir år 2001 inbjudna av AstraZeneca för att vara en av de utvalda leverantörerna i deras stora satsning i Mölndal. AstraZeneca kommer bli en viktig kund för FLUX. Genom åren har AcobiaFLUX genomfört ett flertal lyckade projekt tillsammans med AstraZeneca. År 2003 blir Martin Esping VD för FLUX.

Missa inte nästa del i vår historiska resa, då berättar vi hur Acobia och FLUX slås samman och bildar AcobiaFLUX.

Missade du del 1?