fbpx Skip to main content
Industriell IT & Automation

Kampen om talangerna. Hur hittar man dom och hur behåller man dom?

By 2 juli, 2013september 23rd, 2019No Comments

I ett seminarium hos Nova diskuterades hur man attraherar talanger att börja och vara kvar hos arbetsgivare i såväl statliga verksamheter som privata verksamheter. Vi är alla människor. Det pratas mycket om skillnader i generationernas önskan och attityd till arbetet. För att förstå talangerna måste vi nå talangerna. Vad tycker medarbetarna av i dag? Fråga!
Många undersökningar och forskning på senare år har visat att hjärnan reagerar negativt på hot och positivt på belöning. Detta är något som vi på AcobiaFLUX fått lära oss tidgare genom samarbetat med Mikael Mattsson på Optimore. Ett samarbeta som fortgår och utvecklas.

3 saker som är viktiga för oss medarbetare enligt en undersökning av Novus:

1. Vi vill ha medbestämmande.
2. Vi vill ha relationer på arbetet, vi vill jobba i team och skapa teamkänsla.
3. Det är viktigt att det råder rättvisa på arbetsplatsen.

2013-07-01 11.45.05