fbpx Skip to main content
Trender och samhällsperspektiv

Entreprenörsskatten (gamla 3:12 reglerna) slår fel tycker delar av näringslivet

By 2 juli, 2013september 23rd, 2019No Comments

I en debatt mellan politiker och Näringslivet, modererad av FAR så diskuterades det förslag som är framlagt till nya entreprenörsskatten. Samtliga partier är överens om att reglerna måste göras om men hur de skall se ut och processen att komma fram till det har diskuterats stort i media den senaste tiden. Grundproblemet, som politikerna ser det, är att vissa får betala 57% i skatt och andra 20% i de fall de är ägare. Detta har utnyttjats och måste stävjas i någon form.

På frågan om reglerna var bra utformade, i det förslag som ligger, svarade samtliga partier NEJ. Det återstår att se huruvida förslaget kommer att revideras eller att en ny utredning kommer att tillsättas. Om inte så införs de nya reglerna 2014.

2013-07-01 13.46.09